Jubilæumsportræt – Podcast

Hele to gange er Torbens jubilæum blevet fejret med et podcastportræt. To meget forskellige episoder og udtryk. Herunder kan du læse om – og lytte til – dem begge. God fornøjelse og tillykke til Torben H.S. Svendsen.

25 år med Københavns Kantatekor

I anledning af Torben H.S. Svendsens 25-års jubilæum med Københavns Kantatekor i 2023, har vi udgivet endnu en podcast, hvor du denne gang kommer med ind i musikværelset i villaen i Hvidovre.

Du kan høre Torben fortælle om, hvordan han gik fra at være kontrabassist til at blive dirigent, hvilke oplevelser har han haft i de 25 år, han har dirigeret Københavns Kantatekor, hvordan han griber et værk an i forberedelsesfasen og hvad han egentlig tænker i en koncertsituation – alt sammen krydret med herlige anekdoter og fortællinger fra de sidste 25 år.

Musikken du hører i podcasten er:

Verdi Requiem med Københavns Kantatekor og -orkester i en optagelse fra 2006. Solisterne er Anne Margrethe Dahl (sopran), Susanne Resmark (mezzosopran), Niels Jørgen Riis (tenor), Christian Christiansen (bas) og så er det naturligvis Torben H.S. Svendsen, der dirigerer.

Tilrettelægger, interviewer og producer er Anette Hallstrøm fra Hallkom, podcastproducer og første alt i Københavns Kantatekor.

20 år med Københavns Kantatekor

I 2018 udgav vi også et jubilæumsportræt, hvor vi talte med Torben H.S. Svendsen om hans karriere med koret, hans ambitioner, hans syn på fremtiden for sang og klassisk musik og om hans planer for koret fremover.

Musikken du hører i podcasten er:

  •  J.S. Bach Juleoratorium: Jauchzet frohlocket – fra https://archive.org/
  • Mozart Requiem: Lacrimosa, Københavns Kantatekor og -orkester, 28. oktober 2018
  • Dvořák Requiem: Offertorium – fra https://archive.org/
  • Verdi Requiem: Dies Irae – fra https://archive.org/
  • Dvořák Stabat Mater: Quando Corpus Morietur – fra https://archive.org/
  • Musik: Trad. Tekst: Wirsén.”Sommarpsalm” fra Københavns Kantatekors Sommerkoncert i Maribo Domkirke 17. juni 2018
  • Mozart Requiem: Lux Aeterna (Fuga), Københavns Kantatekor og -orkester, 28. oktober 2018

Jubilumsportræt samt podcasten er skabt af Anette Hallstrøm fra Hallkom.