Nyhedsbrev august 2019

Fra og med august 2019 vil du kunne læse nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet her. Så vil du automatisk modtage det i din indbakke, når vi sender det ud.

Tilbageblik fra turen til Estland

I juni 2019 gæstede Københavns Kantatekor Estland. Det var en stor oplevelse for koret at være med til fejringen af 800 års jubilæet for Dannebrog og Estlands 100 år som selvstændig nation. Vi er tilbage med bagagen fuld af gode, musikalske oplevelser og nye venner. Og så fik vi æren af at synge for Hendes Majestæt Dronning Margrethe ikke blot én, men hele tre gange.

Københavns Kantatekor synger for Dronning Margrethe Dannebrog 800
Foto Hasse Ferrold – fra indvielse af Dronningens Have.

Vi sang for Dronningen lørdag på Frihedspladsen foran hundredevis af mennesker og søndag til Gudstjeneste i St. Mary’s Church, Toomkirik, sammen med flere estiske kor og Det Danske Drengekor.  Vi var også med til indvielsen af Dronningens Have lørdag eftermiddag. Her er en video, som vi venligst har fået lov at benytte af Trine Larsen, Billed-Bladet.

Video benyttet med tilladelse fra Billed-Bladet

Udover koncerterne for Dronningen sang vi også fredag aften i Den Svenske Kirke, St. Michael’s Church og lørdag aften ved en fælles koncert med Kooriakadeemia Kontsertkoor i Tallinna Jaani kogudus ja kirik.

Københavns Kantatekor i Tallinn
Foto Andres Reinart.

Vi fik også en helt speciel rundvisning i Tallinn af tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen, som med stor passion og historisk viden gav os et indblik i Tallinn og Estlands historie, mens vi vandrede rundt i den gamle bydel.

Københavns Kantatekor Uffe Ellemann-Jensen viser rundt
Foto: Anette Hallstrøm