Sommerkoncert med Kantatekoret 2014

Sommerkoncert 2016

Traditionen tro holder Københavns Kantatekor sommerkoncert på Østerbro, denne gang som forberedelse til vores korturné til Lübeck i starten af juni.
Ved koncerten kan publikum høre værker af den tyske komponist J.A.P. Schulz, Johannes Brahms, den norske komponist Ola Gjeilo, hvis værker vi tidligere har sunget ved vores sommerkoncerter, samt Niels W. Gade med flere.
Koncerten finder sted onsdag den 1. juni 2016 kl. 20.00 i Kildevældskirken, Ved Kildevældskirken 2, 2100 København Ø.
Der er som sædvanlig gratis adgang til sommerkoncerten.
Efter sommerkoncert og kortur præsenterer Kantatekoret et af de største klassiske ”hits”, nemlig Verdis Requiem, som nok kan karakteriseres som det mest storartede stykke vokalmusik, der nogensinde er skrevet!
Et personligt opgør med døden, udtrykt gennem den oldgamle latinske tekst. Der var ellers Ikke meget der i Verdis første 60 leveår tydede på, at han kunne finde på at sætte den katolske dødsmesse i musik. Verdi var teatrets mand, Italiens største operakomponist og på ingen måde en from katolik.
”Requier findes der masser af! Hvorfor tilføje endnu et?” sagde han frækt. Men da et af Verdis store forbilleder døde, komponerede han Requiem til minde om digteren Alessandro Manzoni. Verdis Requiem blev uropført i Milano i 1874.
Koncerterne finder sted i oktober, og når billetsalget går i gang, vil det blive annonceret her på siden og på Facebook.